Більшість українців вважають вибори під час війни небезпечними і безглуздими - Зеленський

Більшість українців вважають вибори під час війни небезпечними і безглуздими - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий провести вибори, однак більшість українців вважають таке голосування "небезпечним і безглуздим" в умовах війни.

Про це він сказав в інтерв’ю AP, передає Укрінформ.

За його словами, війна унеможливила проведення президентських виборів в Україні, спочатку запланованих на березень згідно з Конституцією.

Як пише AP, Зеленський заявив, що немає слів, щоб описати, наскільки важким є президентство в умовах війни, але він також не може уявити, що залишить цю посаду.

"Це було б дуже несправедливо, неправильно і, безумовно, демотивувало б", — сказав він.

Читайте також: Наступного року не буде жодних виборів - Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, раніше Зеленський заявляв, що найбільшими складнощами для виборів під час війни є безпекові питання щодо присутності спостерігачів, голосування військових, жителів тимчасово окупованих територій та українців за кордоном, а також фінансування кампанії.

Згідно з Конституцією, наступні чергові парламентські вибори мали би відбутися у жовтні 2023 року, а президентські – навесні 2024 року. Однак дія на території Української держави правового режиму воєнного стану ускладнює проведення виборів. Нині навколо цього питання точаться активні дискусії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-