Блінкен у Брюсселі підтвердив непохитну підтримку Штатами України

Блінкен у Брюсселі підтвердив непохитну підтримку Штатами України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив непохитну підтримку України в боротьбі з російською агресією.

Про це він сказав перед початком засідання міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми рішуче підтверджуємо нашу підтримку України, яка продовжує простояти агресивній війні Росії”, - сказав очільник Держдепартаменту.

Він також нагадав, що наступного року саміт Альянсу відбудеться у Вашингтоні, щоб відсвяткувати 75-річчя НАТО, "але не просто відсвяткувати цю річницю, а продовжувати просувати Альянс уперед, включно із зобов'язаннями, які беруть його члени”.

“У нас багато питань на порядку денному, але мушу сказати, що все, що ми змогли зробити за останні кілька років, зміцнюючи Альянс, відповідає викликам, з якими ми стикнемося в наступні роки, зокрема у контексті російської агресії проти України”, - наголосив Блінкен.

Він також привітав звільнення заручників у Газі. “Я дуже радий бачити, що заручники повертаються додому, щоб бути зі своїми близькими, і ми сповнені рішучості продовжувати ці зусилля, аж доки всі люди не повернуться додому”, - сказав держсекретар США.

Читайте також: Військова підтримка України має «екзистенційне значення» для Європи - Шольц

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Бельгії у вівторок розпочинається дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО, у ході якого Альянс, зокрема, підтвердить довгострокову підтримку України.

Центральними темами зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО стануть війна РФ проти України, бойові дії в секторі Гази та погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході загалом, а також зростаюча стратегічна конкуренція та виклики, які кидає Китай.

29 листопада планується засідання Ради НАТО - Україна.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-