Шмигаль обговорив із прем'єркою Литви посилення ППО та Формулу миру

Шмигаль обговорив із прем'єркою Литви посилення ППО та Формулу миру

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із главою уряду Литви Інгрідою Шимоніте зміцнення оборонних можливостей України, зокрема посилення протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

“Завжди раді вітати в Україні прем’єр-міністерку Інгріду Шимоніте та наших литовських друзів”, - наголосив Шмигаль.

За його словами, під час зустрічі вони “обговорили зміцнення наших оборонних можливостей, зокрема мова йшла про посилення протиповітряної оборони, а також про Формулу миру Президента України Володимира Зеленського. У фокусі розмови була енергетична безпека, відновлення справедливості, конфіскація заморожених російських активів”.

Читайте також: Узимку в Україні буде розгорнута ще одна система Patriot із Німеччини - посол

“Окремий блок питань — це сприяння євроатлантичній та європейській інтеграції України. В обох напрямках маємо повну підтримку литовського уряду”, - зазначив Шмигаль.

Він подякував “уряду Литви за підтримку позиції, що відбудова України має відбуватися прямо зараз”.

“Сьогодні Литва вже відновлює деякі з наших соціальних об’єктів”, - додав очільник українського уряду.

За словами Шмигаля, Литва від початку повномасштабного вторгнення Росії надала Україні допомогу на понад 1 млрд євро, повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль обговорив із прем'єркою Литви посилення ППО та Формулу миру / Фото: Денис Шмигаль/телеграм

«Від початку повномасштабного вторгнення Росії Литва надала Україні допомогу на понад 1 млрд євро. За останні місяці ми також отримали броньовані машини, амуніцію, радіолокаційне обладнання, морські радари. У листопаді Литва передала дві пускові установки системи ППО NASAMS. Вони вже на бойовому чергуванні», - сказав він.

Шмигаль також подякував за позитивний розгляд звернення щодо надання Україні засобів РЕБ литовського виробництва для протидії російським безпілотникам.

Литва своєю чергою закладає основу для довгострокової військової підтримки України. За словами Шимоніте, держава планує затвердити трирічний план військової та іншої допомоги Україні, яка включатиме лікування й реабілітацію, навчання військових, проведення гуманітарного й військового розмінування та ремонт воєнної техніки.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте 24 листопада прибула з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-