Глава уряду Литви прибула з візитом до Києва

Глава уряду Литви прибула з візитом до Києва

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте сьогодні прибула з візитом до Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомила прем'єрка Литви у соцмережі X.

На початку візиту Інгріда Шимоніте вшанувала пам’ять українських захисників, які загинули у розв’язаній Москвою війні. Вона опублікувала відповідні світлини.

"Під час моєї першої зупинки у Києві сьогодні я вшанувала чоловіків та жінок, які пожертвували своїм життям, захищаючи найфундаментальніші права нації: існувати та жити вільно. Вони віддали своє життя, щоб захистити усіх нас", - написала Шимоніте.

За її словами, єдиний спосіб досягти тривалого та справедливого миру - це допомогти Україні якнайшвидше перемогти, відновити її повну територіальну цілісність, встановити міжнародне правосуддя та відбудувати її так, щоб вона стала ще сильнішою.

Читайте також: Україна отримала від Литви новий пакет військової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Литви заявило у п’ятницю про надання нової партії допомоги Україні. Зокрема, країною були передані генератори та сухпайки.

10 листопада Литва передала Україні пускові установки для зенітного ракетного комплексу (ЗРК) NASAMS разом із необхідним обладнанням. У литовському оборонному відомстві додали, що в Україну доставлені також позашляховики для екіпажу та необхідне обладнання для NASAMS.

Окрім цього, раніше у жовтні прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що до витратної частини бюджету країни на 2024 рік планують включити підтримку України на суму 340 млн євро.

Фото: Інгріда Шимоніте / соцмережа X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-