Україна засудила запуск Північною Кореєю ракетоносія на орбіту

Україна засудила запуск Північною Кореєю ракетоносія на орбіту

Заява
Укрінформ
Україна рішуче засуджує здійснений Північною Кореєю запуск ракетоносія з використанням балістичних технологій і закликає припинити будь-які дії, що несуть загрозу миру та стабільності на Корейському півострові та у світі.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, передає Укрінформ.

«Україна приєднується до кола держав, які засудили здійснений Північною Кореєю 21 листопада запуск ракетоносія з використанням балістичних технологій. Використання КНДР балістичних технологій для запусків ракет та продовження північнокорейських ракетної і ядерної програм є прямими порушенням низки резолюцій Ради Безпеки ООН», - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Країни G7 засудили Пхеньян за ракетний пуск та передачу зброї Росії

У МЗС заявили, що будь-які дії, що несуть загрозу миру та стабільності на Корейському півострові та у світі, мають бути припинені.

У відомстві вважають, що міжнародна спільнота має вжити рішучих заходів та посилити тиск на Пхеньян задля дотримання заснованого на правилах міжнародного порядку та забезпечення стабільності і безпеки на Корейському півострові.

Читайте також: Північна Корея отримала допомогу від Росії для запуску супутника - Reuters

«Україна також закликає світову спільноту рішуче відреагувати на дії Російської Федерації, яка надає сприяння північнокорейському режиму у розвитку заборонених програм та грубо порушує норми міжнародного права та відповідні резолюції Ради Безпеки ООН», - зазначається в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що у вівторок успішно вивела на навколоземну орбіту супутник-шпигун та планує найближчим часом запустити ще декілька таких космічних апаратів, аби забезпечити свої розвідувальні можливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-