ВР може поширити гендерні квоти на посади держслужби - Корнієнко

ВР може поширити гендерні квоти на посади держслужби - Корнієнко

Укрінформ
Верховна Рада розглядає можливість поширення гендерних квот на посади державної служби.

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час сьомого Українського жіночого конгресу «Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови», передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі в парламенті триває активна дискусія, як досвід виборчих квот розширити на всю публічну службу», - поінформував він.

Водночас Корнієнко наголосив, що в Україні в публічній службі існує величезна проблема, адже наявна «перевернута піраміда по співвідношенню жінок-чоловіків».

«У нас держслужбовців категорії «В», найнижчого рівня, - 65% жінок, а серед 150 посад категорії категорії «А», може, 2-3 жінки», - зазначив перший віцеспікер.

Читайте також: «Школа жіночого лідерства»: 60 учасниць вчаться відстоювати гендерну рівність

Корнієнко підкреслив, що в уряді України ситуація краща, адже майже 40% керівних посад обіймають жінки.

Проте він зауважив, що наразі достеменно невідомо, як правильно це «заквотувати», тому що такі дії можуть бути порушенням європейських рамок щодо рівного доступу до держслужби.

«Я думаю, що нам не потрібно якусь особливу створювати історію законодавчу, ми просто маємо встановлювати квоти, такі як ми встановили раніше», - додав віцеспікер.

Як повідомлялося, у Києві впродовж 22-23 листопада триватиме сьомий Український жіночий конгрес "Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-