Кондратюк - про мету Українського жіночого конгресу: Треба домогтися гендерного паритету у відбудові

Кондратюк - про мету Українського жіночого конгресу: Треба домогтися гендерного паритету у відбудові

Укрінформ
Мета цьогорічного Українського жіночого конгресу – домогтися паритетної участі жінок і чоловіків у відбудові України.

Про це під час відкриття сьомого Українського жіночого конгресу "Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови" в Києві заявила співзасновниця заходу, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українки демонструють унікальність. У час війни жінки захищають, навчають, волонтерять. Звичайні жінки роблять надзвичайні речі. Це наша візія майбутнього. Візія, яку ми маємо не втратити, вирішуючи щоденні проблеми", – сказала віцеспікерка українського парламенту.

Вона зазначила, що наразі дуже чутливе питання майбутнього України – процес відновлення і відбудови держави. "Наша мета – домогтися паритетної участі жінок і чоловіків у відбудові. Наша мета – дати жінкам можливість впливати на процеси і рішення без дискримінацій і нових скляних стель", – підкреслила Кондратюк.

Читайте також: Мінсоцполітики співпрацюватиме з ООН-Жінки для посилення гендерної складової у відновленні України

Заступниця Голови ВРУ поінформувала, що під час сьомого Українського жіночого конгресу відбудеться низка дискусій на шести тематичних платформах. За її словами, обговорюватиметься питання євроінтеграції України, зокрема економічне відновлення держави до рівня Європейського Союзу, а також розвиток підприємництва, у тому числі жіночого, залучення жінок до участі в повоєнних виборах – виконання виборчого кодексу з гендерною квотою, антикорупційна діяльність, забезпечення справедливості в усіх сферах, повернення жінок і дітей з вимушеної еміграції, ментальне здоров’я.

Водночас Кондратюк розповіла, що візія Українського жіночого конгресу вже призвела до суттєвих змін у темі гендерної рівності. Вона уточнила, що йдеться про скасування списку понад 450 заборонених для жінок професій, ухвалення закону про рівні права і можливості для чоловіків і жінок при проходженні військової служби, встановлення гендерних квот у виборчих списках партій на рівні 40%, встановлення відповідальність за домашнє насильство і насильство за ознаками статі, ратифікацію Стамбульської конвенції. Віцеспікерка українського парламенту наголосила на важливості не зупинятися на досягнутому.

Як повідомлялося, у Києві впродовж 22-23 листопада триватиме сьомий Український жіночий конгрес "Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-