Зеленський відзначив символічність візитів Санду і Мішеля до Києва у День гідності та свободи

Зеленський відзначив символічність візитів Санду і Мішеля до Києва у День гідності та свободи

Укрінформ
Саме під час Революції гідності визначилося, що Європейський Союз – це не просто інституції, а справжнє єднання, необхідне для збереження свободи на континенті.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив під час спільної пресконференції з президенткою Республіки Молдова Маєю Санду і главою Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні (21 листопада – ред.) ми відзначаємо вже десяту річницю Революції Гідності, яка має значення не тільки для нашої держави, а й для всієї Європи. Саме тоді визначилося, що Європейський Союз – це не просто інституції, а справжнє єднання, яке потрібне для збереження свободи на нашому континенті. Саме тоді стало зрозуміло, що ЄС має бути сильним і лідерським, щоб Європа була мирною, безпечною і захищеною", – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський провів зустріч із президенткою Молдови

Він зазначив, що кожен європейський народ, чия свобода під загрозою, прагне бути в європейській та євроатлантичній спільнотах. Глава Української держави підкреслив, що шлях інтеграції непростий, однак, на його переконання, це надійна гарантія нормального, мирного і людяного майбутнього в Європі.

"За 10 років, що минули від початку Майдану, українці долали значну частину нашого шляху в ЄС. Вся Європа повірила в Україну та зрозуміла Україну. Українці змогли гарантувати всій Європі збереження свободи. Ми довели, що Україна – європейська держава – така, яка не тільки здатна захищати своїх людей і свою незалежність, але й здатна змінюватися, посилювати інституції, додавати роботі прозорості та ефективності навіть під час повномасштабної війни", – додав Президент України.

Зеленський подякував усім, хто впродовж десять років самовіддано та чесно працював і продовжує працювати заради України та українців, спільної європейської мрії. Він також висловив удячність Європі за допомогу Україні.

Водночас глава Української державність відзначив символічність візиту президентки Республіки Молдова Майї Санду і глави Європейської ради Шарля Мішеля в день десятої річниці Революції гідності.

Читайте також: Зеленський: Віримо, що ЄС буде готовий пройти свою частину шляху назустріч Україні

Як повідомлялося, в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-