Рада підтримала в першому читанні збільшення штату НАБУ

Рада підтримала в першому читанні збільшення штату НАБУ

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо збільшення складу Національного антикорупційного бюро України на 300 осіб.

Про це повідомив народний депутат України від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що законодавча ініціатива №10203-1 була підтримана 323 голосами народних депутатів.

За словами Железняка, це важливий законопроєкт, який є одним з основних у європейських зобовʼязаннях України.

Проєкт закону розроблено з метою посилення інституційної спроможності НАБУ, зокрема в частині збільшення граничної чисельності центрального та територіальних управлінь НАБУ на 300 осіб.

Документом пропонується збільшити граничну чисельність штату НАБУ з 700 до 1000 осіб, передбачивши, зокрема, збільшення кількості осіб начальницького складу з 500 до 750 осіб.

Читайте також: Малюська розповів, чого очікує від збільшення чисельності НАБУ

Крім того, враховуючи обмежені можливості фінансування в умовах правового режиму воєнного стану, реалізувати пропоновані положення пропонується шляхом передбачення у прикінцевих та перехідних положеннях проєкту акта забезпечення Кабінетом міністрів України поетапного проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад: у 2024 році – на 100 посад; у 2025 році – на 100 посад; у 2026 році – на 100 посад.

Очікується, що ухвалення та реалізація проєкту акта посилить кадровий потенціал Національного антикорупційного бюро України, що, у свою чергу, забезпечить підвищення ефективності та результативності у розкритті та попередженні корупційних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-