Остін переконаний у підтримці України в обох палатах Конгресу США

Остін переконаний у підтримці України в обох палатах Конгресу США

Укрінформ
Україну підтримують в обох палатах Конгресу США, тож робота над схваленням допомоги Києву продовжиться.

Про це міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я й надалі бачу підтримку обох партій в обох палатах Конгресу. Я знаю, що є деякі речі, над якими нам потрібно продовжити роботу, щоб отримати схвалення додаткового запиту, і ми продовжуватимемо працювати з Конгресом, щоб зробити це”, – сказав глава Пентагону.

Остін поінформував, що й далі відповідатиме на запитання членів Конгресу. Він наголосив, що події в Україні мають значення для всього світу.

“Це стосується міжнародного порядку, заснованого на правилах. Йдеться про те, щоб ми жили не у світі, де диктатор може одного разу прокинутися і вирішити анексувати власність свого мирного сусіда. Це не той світ, у якому ми хочемо жити. Тому це більше, ніж просто про Україну. Це - про міжнародний порядок, заснований на правилах”, – заявив очільник Міноборони США.

Читайте також: США продовжать давати Україні все необхідне для успіху на полі бою - глава Пентагону

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін на слуханнях у Сенаті щодо масштабного пакета реагування на виклики національній безпеці наголосив, що перемога України й Ізраїлю в протистоянні збройній агресії Росії й тероризму ХАМАС визначатиме безпеку у світі, в якому житимуть наступні покоління.

Минулого тижня президент США Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду для уникнення шатдауну, але без додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. За словами посла України в США Оксани Маркарової, дискусії стосовно схвалення допомоги тривають, і це може відбутися вже наступного місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-