Словаччина виступає проти включення ядерного палива до санкцій ЄС щодо Росії

Словаччина виступає проти включення ядерного палива до санкцій ЄС щодо Росії

Укрінформ
Словаччина виступає проти включення ядерного палива для АЕС до 12-го пакету антиросійських санкцій ЄС.

Про це заявив міністр закордонних та європейських справ Словаччини Юрай Бланар, повідомляє Укрінформ із посиланням на TASR.

«Наша червона лінія полягає в тому, що санкції не повинні включати ядерне паливо, тому що (словацькі – ред.) атомні електростанції ще не були достатньо трансформовані, щоб мати можливість працювати на альтернативному паливі (тобто на паливі не російського походження – ред.)», - сказав Бланар, зазначивши, що ЄС чітко прислухався до Словаччини в цьому питанні.

За його словами, Росію не зупинила політика санкцій. Він додав, що санкції більше вплинули на бізнес в ЄС, у тому числі словацький.

Міністр заявив, що правляча партія Smer підтримує фінансову допомогу Україні, але за певних умов. За словами Бланара, фінансова підтримка України має спрямовуватися на те, на що вона призначена, і гроші не повинні «зникати».

Читайте також: Єрмак обговорив з італійським міністром безпекову співпрацю та новий санкційний пакет проти РФ

Як повідомляв Укрінформ, Високий представник ЄС разом із Єврокомісією представили пропозиції щодо застосування проти Росії 12-го пакету санкцій. Пакет міститиме додаткові обмежувальні заходи проти фізичних осіб, додаткові економічні санкції та заходи із запобігання обминанню європейських санкцій за участю третіх країн. Ці пропозиції передбачають застосувати санкції проти більш ніж 120 осіб та установ за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-