Жовква запросив Парагвай долучитися до реалізації Формули миру

Жовква запросив Парагвай долучитися до реалізації Формули миру

Укрінформ
Заступник керівника ОП Ігор Жовква провів розмову в режимі відеоконференції з міністром - генеральним секретарем Офісу президента Парагваю Леєю Ракель Хіменес Дуарте.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Сторони обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час розмови президентів України та Парагваю, що відбулася 9 листопада.

Жовква подякував парагвайській стороні за гуманітарну допомогу Україні й послідовну підтримку нашої держави в межах міжнародних організацій.

Зазначається, що заступник керівника ОП поінформував співрозмовницю про зусилля нашої країни задля досягнення справедливого й тривалого миру у світі на основі української Формули миру. Він запросив Парагвай долучитися до її реалізації, зокрема до підготовки Глобального саміту миру.

Читайте також: Глобальний саміт миру може відбутися в лютому 2024 року - Жовква

З метою посилення присутності Української держави в регіоні співрозмовники окремо обговорили можливість організації саміту Україна - Латинська Америка. «Саміт Україна - Латинська Америка став би новою ланкою у відносинах нашої держави з країнами регіону», - заявив Жовква.

Сторони також скоординували позиції України та Парагваю напередодні майбутніх міжнародних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада Володимир Зеленський обговорив з президентом Парагваю Сантьяго Пеною Формулу миру і спільну роботу на міжнародних майданчиках.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-