Глобальний саміт миру може відбутися в лютому 2024 року - Жовква

Глобальний саміт миру може відбутися в лютому 2024 року - Жовква

Укрінформ
Глобальний саміт миру, який ініціює Україна, може відбутися вже в лютому наступного року.

Про це заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква повідомив агентству Reuters, передає Укрінформ.

За його словами, Україна організує четверту зустріч радників з питань національної безпеки наприкінці листопада або на початку грудня.

«Глобальний саміт (миру - ред.) може відбутися в лютому 2024 року… Саміт обов'язково відбудеться, він ознаменує як символічний початок практичної реалізації української Формули миру, так і підіб'є підсумки всіх тих результатів, які вже досягнуті на цьому шляху», - зазначив Жовква.

Читайте також: Зеленський назвав три важливі речі, які може зробити українська Формула миру

Він визнав, що події на Близькому Сході впливають на пріоритети порядку денного для країн регіону, але нагадав, що в переговорах минулого місяця на Мальті взяли участь Саудівська Аравія, Бахрейн і Катар.

«Нам не потрібен саміт заради саміту. Ми говоримо про максимально широке залучення лідерів Глобального Півдня. Тому ми маємо ретельно продумати час і місце проведення саміту», - зауважив заступник керівника ОП.

Читайте також: Після зустрічі на Мальті ЄС підтвердив підтримку української Формули миру

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту G20 презентував українську Формулу миру з 10 пунктів.

Під час міжнародних консультацій щодо ключових принципів миру в Україні та світі, що пройшли на Мальті у жовтні, було обговорено проведення Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-