Питання підтримки України є центральним для Німеччини - Шольц

Питання підтримки України є центральним для Німеччини - Шольц

Укрінформ
Питання підтримки України в довгостроковій перспективі є для Німеччини одним із центральних.

Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц у Бундестазі 15 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання довгострокової підтримки України є для нас одним із центральних», - зазначив глава уряду.

Він нагадав, що російський президент Путін чітко заявив, що сподівається, що готовність Німеччини, Європи, США підтримувати Україну зменшуватиметься. Путін сам готовий витрачати гроші, ресурси, ризикувати життям солдатів, щоб продовжувати руйнувати Україну, і розраховує на те, що матиме для цього достатньо ресурсів, більше ніж Захід, а відтак у перспективі досягне реалізації своїх планів, зазначив Шольц.

«Тому важливим меседжем, можливо, найважливішим, який Німеччина може надіслати, є те, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. В цьому Україна може на нас покластися», - підкреслив Шольц і додав, що наразі ФРН є другим після США «донором» України та планує продовжувати бути одним з лідерів у наданні допомоги.

Німецький канцлер згадав і те, що ФРН готова допомагати Україні у відбудові, зокрема, проведе в себе наступного року конференцію на цю тему.

Читайте також: Штайнмаєр запевняє, що підтримка України Німеччиною не припиниться

Політик наголосив на підтримці Німеччиною євроінтеграційних прагнень Києва. Він нагадав, що Німеччина постійно надає практичну підтримку, зокрема, консультаціями з тим, щоб Україна якнайповніше та якнайскоріше виконала необхідні критерії членства. Водночас канцлер підкреслив, що поступ в питанні членства в ЄС залежатиме виключно від прогресу у виконанні критеріїв, а не від будь-яких геополітичних міркувань.

Як повідомлялося, на днях німецький Бундестаг розгляне подання федерального уряду, який планує подвоїти в бюджеті-2024 фінансування на військову допомогу Україні.

Фото: Deutscher Bundestag

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-