Штайнмаєр запевняє, що підтримка України Німеччиною не припиниться

Штайнмаєр запевняє, що підтримка України Німеччиною не припиниться

Укрінформ
Німеччина надалі стоятиме поруч з Україною у боротьбі проти російського терору і підтримуватиме українців, зокрема і завдяки партнерствам між містами та комунами.

Про це заявив федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час виступу на шостій Німецько-Українській конференції муніципальних партнерств в Лейпцигу, передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що ми бачимо в Україні, є нічим іншим, як терором. Але спротив в Україні не припиняється. Люди там знають: у неволі не буває миру. Тому Україна не припинить боротьбу. А ми не перестанемо надавати їй підтримку – гуманітарну, фінансову та військову», - заявив німецький лідер.

Читайте також: Німеччина буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно – Штайнмаєр

Він зауважив, що президент РФ Володимир Путін вдається до жорстоких методів ведення війни, які нагадують найгірші часи: примусове переселення, перевиховання, викрадення дітей. Путін використовує всі ці засоби для досягнення своєї мети: все українське - історія, культура, ідентичність, мова, сама Україна як суверенна демократична держава, мають бути знищені, сказав Штайнмаєр. На це, підкреслив він, може бути лише одна відповідь: Німеччина твердо стоятиме на боці України доти, доки це буде потрібно.

«Розрахунок Путіна на те, що світ забуде про Україну. Але я зараз чітко заявляю: ми не повинні і не будемо робити Путіну таку послугу. Ми не звикнемо до протиправної та нелюдської загарбницької війни Росії», - пообіцяв федеральний президент.

Він констатував, що зв'язки між двома країнами стали ще тіснішими після нападу Росії: не лише між урядами, не лише між Києвом і Берліном, а також між великими та маленькими населеними пунктами. Ці відносини зовсім не абстрактні, вони формують повсякденне життя, вони поєднують людей обох країн, зауважив Штайнмаєр.

Глава німецької держави згадав свій візит в Україну рік тому, коли вони разом з українським колегою Володимиром Зеленським виступили зі спільним закликом саме зараз, під час війни, створювати більше муніципальних партнерських зв’язків, і взяли під свій патронат німецько-українську мережу міст-партнерів. Нині таких партнерств між українськими та німецькими містами та громадами, незалежно від того, чи формалізовані вони, чи ні, вже 186, зазначив Штайнмаєр.

Читайте також: Шмигаль і Штайнмаєр обговорили захист українського неба та спільний розвиток оборонних індустрій

«Який сильний знак, яка хвиля солідарності. Солідарність, яка не нав'язується зверху, а підтримується багатьма. Ця хвиля солідарності не повинна вщухнути і не вщухне. Навпаки: зараз потрібно закріплювати партнерські відносини і робити ставку на довгострокову підтримку. Нам потрібні ці тісні партнерські зв’язки саме з огляду на відновлення країни», - сказав Штайнмаєр.

Зустріч проходить у Лейпцигу, який уже понад 60 років є містом-побратимом Києва. Це найдавніше німецько-українське партнерство між містами.

У конференції беруть участь мери Лейпцига та Києва Буркхард Юнг та Віталій Кличко разом із близько 600 іншими представниками німецьких та українських муніципалітетів.

Фото: leipzig.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-