Для України неприйнятні перемовини з РФ, ціною яких будуть територіальні поступки - Стефанчук

Для України неприйнятні перемовини з РФ, ціною яких будуть територіальні поступки - Стефанчук

Укрінформ
Перемовини з Російською Федерацією, ціною яких будуть територіальні поступки, неприйнятні для України.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив під час пресконференції для африканських ЗМІ в Києві, передає кореспондент Укрінформ.

"Питання не в миру, а в ціні цього миру. Чи готові ми на мир за будь-яких умов? Звісно, ні, тому що не за це воюють наші кращі сини і доньки на передовій. Вони воюють за те, щоб діти України мали майбутнє, щоб сміялися на вулицях міста, щоб ми жили нормальним життям, тому будь-які перемовини, ціною яких будуть територіальні поступки, для України, мені здається, неприйнятні, адже ця війна за Україну і її майбутнє", – сказав Стефанчук.

Він нагадав, що на початку повномасштабного російського вторгнення Україна намагалася врегулювати всі питання дипломатичним шляхом.

"Але знаєте, із кожною Бучею, із кожним Ірпенем, із кожним Гостомелем коридор для перемовин ставав вужчим і вужчим. Після того, коли Президент України, а потім я із парламентаріями приїхали в Бучу, Ірпінь і побачили велику кількість вбитих людей, дітей, колективні могили, ми зрозуміли, що шляху для перемовин немає, бо з терористами немає про що домовлятися. Єдина мова, яку розуміє Росія, це мова сили. А ми сильні, тому що за нами принципи міжнародного права", – додав Голова ВР.

Читайте також: США та європейські партнери справді розуміють потреби України - Єрмак

Стефанчук наголосив, що Україна прагне сталого і справедливого миру, шлях до якого – через українську Формулу миру.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський представив Формулу миру в листопаді 2022 року під час звернення до учасників саміту «Групи двадцяти».

У Формулі миру йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-