У Раді зареєстрували законопроєкт про збільшення штату НАБУ

У Раді зареєстрували законопроєкт про збільшення штату НАБУ

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає збільшення штатної чисельності НАБУ з 700 до 1000 посад.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук

«Кабінетом Міністрів України, як суб’єктом законодавчої ініціативи, зареєстровано у Верховній Раді України: Проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» щодо посилення інституційної спроможності Національного антикорупційного бюро України» (реєстр. № 10203-1)», - зазначив Мельничук.

За його словами, законопроєкт спрямований на посилення інституційної спроможності Національного антикорупційного бюро України, зокрема, на посилення його кадрового потенціалу задля підвищення ефективності та результативності виконання покладених на НАБУ завдань в частині попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних та інших кримінальних правопорушень, віднесених до його підслідності.

Зазначається, що проєктом закону пропонується збільшити граничну чисельність штату Національного антикорупційного бюро України з 700 до 1000 осіб, передбачивши, зокрема, збільшення кількості осіб начальницького складу з 500 до 750 осіб. Також пропонується, враховуючи обмежені можливості фінансування в умовах правового режиму воєнного стану, реалізувати вищезазначені положення шляхом передбачення у прикінцевих та перехідних положеннях законопроєкту забезпечення Кабінетом Міністрів України поетапного проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад: у 2024 році – на 100 посад; у 2025 році – на 100 посад; у 2026 році – на 100 посад.

Читайте також: Переговори про вступ до ЄС: Кабмін погодив два важливі законопроекти

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 14 листопада 2023 року Кабінет Міністрів погодив законопроєкт, який передбачає збільшення штатної чисельності Національного антикорупційного бюро з 700 до 1000 посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-