Міністр оборони Словаччини заявив Столтенбергу, що країна більше не передаватиме Україні зброю

Міністр оборони Словаччини заявив Столтенбергу, що країна більше не передаватиме Україні зброю

Укрінформ
Міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк поінформував генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на зустрічі у Брюсселі про рішення нового словацького уряду припинити передачу військової допомоги Києву зі своїх складів.

Про це повідомляє TASR, передає Укрінформ.

«Попри це, ми пропонуємо Україні досить широкий спектр гуманітарної, цивільної та технічної нелетальної допомоги. Наші зарубіжні партнери повністю поважають рішення нового уряду», - зазначив Калиняк.

За даними міністерства, новий уряд Словаччини має на меті зміцнити потенціал і можливості Збройних сил країни у виконанні завдань, спрямованих на збереження безпеки людей і держави. Водночас, процес модернізації також буде спрямований на мінімізацію ризиків для життя військовослужбовців.

Калиняк підкреслив, що Словаччина є відповідальним партнером, готовим до розбудови спроможностей як на індивідуальному, так і на колективному рівнях.

«Обидві сторони підтвердили під час двосторонньої зустрічі, що Альянс і Словацька Республіка спільно продовжуватимуть посилювати боєготовність, здатність до розгортання і оперативну сумісність Збройних сил», - повідомили в Міноборони Словаччини.

Читайте також: Новий глава МЗС Словаччини підтвердив солідарність з Україною

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня новий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його уряд припиняє військову допомогу Україні. Це було однією з головних передвиборчих обіцянок політика.

Водночас він заявив, що уряд не блокуватиме постачання зброї та боєприпасів Україну від приватних виробників.

Читайте також: Глава МЗС Словаччини не вірить в завершення війни в Україні на полі бою

Минулого тижня словацький уряд відхилив чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні у розмірі 40,3 млн євро.

Фото: АРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-