Радники лідерів США, Британії, Німеччини та Франції запевняють у підтримці України

Радники лідерів США, Британії, Німеччини та Франції запевняють у підтримці України

Укрінформ
Радники лідерів США, Великої Британії, Німеччини та Франції запевняють, що їхні країни підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно заради досягнення справедливого миру.

Як передає Укрінформ, про це вони заявили під час зустрічі з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Єрмак провів зустріч із радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, секретарем Ради національної безпеки, радником Прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу, зовнішньополітичним радником канцлера Німеччини Єнсом Пльотнером і радником Президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануелем Бонном.

З українського боку на зустрічі були присутні посол України у США Оксана Маркарова і радниця керівника ОП Дарія Зарівна.

Вітаючи співрозмовників, Єрмак пригадав їхню зустріч у такому ж форматі, яка відбулася майже два роки тому, ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Тоді ви в мене запитали, що робитиме Україна, якщо Росія нападе, а я відповів: «Будемо боротися». І ми боремося. Уже два роки Україна протистоїть агресору. На цьому тлі ми з вами зустрічаємося у Вашингтоні й обговорюємо подальші кроки для посилення України, надання їй безпекових гарантій. Україна живе, бореться та вірить у свою перемогу», - заявив керівник ОП.

Він висловив велику подяку керівництву США, Великої Британії, Німеччини та Франції за незмінну підтримку України у відбитті повномасштабної збройної агресії Російської Федерації та за активну позицію щодо відновлення справедливого й тривалого миру в Україні та безпеки у Європі.

Єрмак також подякував співрозмовникам за участь у засіданнях радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті, у Джидді й Копенгагені.

Сторони обговорили ситуацію на полі бою. Як зазначив керівник ОП, українська армія відвоювала вже близько 50% раніше захоплених територій, проте сьогодні чисельність російського угруповання в Україні втричі більша, ніж на початку агресії, тож Україна потребує збереження міжнародної підтримки.

Крім того, на зустрічі йшлося про захист зернового коридору в Чорному морі. Попри численні повітряні атаки РФ на українську портову інфраструктуру, коридор і далі працює завдяки взаємодії з партнерами України, передусім із Чорноморського регіону.

«Цим маршрутом пройшли вже десятки суден, що сприяло зменшенню загроз для продовольчої безпеки у світі. Проте для захисту та забезпечення роботи зернового коридору ми потребуємо додаткових комплексів ППО», - заявив Єрмак.

Читайте також: Сполучені Штати зберігають послідовну підтримку України - Держдеп

Співрозмовники також продовжили діалог щодо укладення двосторонніх угод про безпекові гарантії в межах Спільної декларації про підтримку України, ухваленої країнами G7 у Вільнюсі. Було зазначено, що робота, яка здійснюється в цьому контексті, сприятиме переходу Сил оборони на стандарти НАТО та західне озброєння.

Радники лідерів США, Великої Британії, Німеччини та Франції запевнили, що підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно заради досягнення справедливого миру.

Як повідомляв Укрінформ, Єрмак у США обговорив із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном пріоритетні потреби Сил оборони та питання санкцій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-