Посол США відреагувала на ранкову атаку Росії на Київ

Посол США відреагувала на ранкову атаку Росії на Київ

Укрінформ
Посол США в Україні Бріджит Брінк, коментуючи ранковий запуск росіянами ракет у бік Києва, заявила, що Росія повинна понести відповідальність за свої дії.

Про це Брінк заявила в соцмережі X, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми прокинулися від російських ракет, спрямованих на знищення цивільної інфраструктури Києва. Ці удари по українських містах і портах, включно з безпілотниками, що постачаються з Ірану, щодня призводять до поранень і загибелі мирних жителів. Як заявила G7: Росія повинна понести юридичну відповідальність за ці протиправні дії, включаючи компенсацію», - наголосила посол.

Читайте також: Брінк - про удар РФ по терміналу «Нової пошти»: Кремль зневажає життя

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зранку 11 листопада була оголошена повітряна тривога. Перед цим пролунали вибухи. Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що спрацювала ППО по балістиці. В КВМА заявили, що російські війська зранку в суботу запустили в бік Києва балістичну повітряну ціль, за попередніми даними, типу «Іскандер».

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук заявив, що Київ зранку від ворожої ракети захистив бойовий розрахунок ЗРК Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-