Війна в Україні може тривати ще довго - Шольц

Війна в Україні може тривати ще довго - Шольц

Укрінформ
Ознак того, що Росія припинить свою агресивну війну проти України та виведе війська, наразі немає, отже треба виходити з того, що війна може тривати ще довго.

Таку думку висловив канцлер ФРН Олаф Шольц на річній конференції Бундесверу у Берліні 10 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, ми не бачимо жодних ознак того, що Росія припинить свою вбивчу загарбницьку війну та виведе війська в осяжному майбутньому. Але це мета нашої підтримки. Тому ми залишатимемося відданими й надалі, дотримаємося свого слова й продовжуватимемо підтримувати Україну – стільки, скільки буде потрібно. Ми не залишили жодних сумнівів щодо цього», - сказав глава уряду.

За його словами, в цих умовах важливо розвивати стійкість і захищати власну інфраструктуру від атак.

Читайте також: Війна в Газі не повинна послабити підтримку України - Столтенберг

«Ми швидко зробили правильні висновки з переломного моменту», — сказав Шольц.

Він підтвердив, що наступного року Німеччина досягне мети у 2% ВВП на потреби оборони.

«Немає абсолютно жодних сумнівів у тому, що поворотний момент, який є агресивною війною Росії, вимагає довгострокової зміни курсу», - зазначив Шольц й оголосив про створення спеціального фонду Бундесверу в 100 мільярдів євро через кілька днів після початку російської агресії проти України. З цього фонду зараз фінансуються масштабні закупівлі сучасного озброєння - від літаків-невидимок до нових фрегатів і бронетранспортерів.

Канцлер сказав, що скептично ставиться до ідеї повернутися до обов'язкової військової служби. Для зміцнення особового складу Бундесверу політик порадив більш інтенсивне використати резервістів.

Читайте також: Німеччина має стати опорою колективної оборони в Європі - Пісторіус

Як повідомлялося, раз на рік військова еліта Німеччини збирається на конференції Бундесверу, щоб обговорити ситуацію з політикою безпеки та майбутнє збройних сил.

До кінця вересня Бундесвер підготував 7 тисяч українських військових і другим після США «донором» збройної допомоги для України.

 Фото: Deutscher Bundestag

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-