Європа не втомиться підтримувати Україну, адже альтернативи не існує - Мецола

Європа не втомиться підтримувати Україну, адже альтернативи не існує - Мецола

Укрінформ
 Альтернативи допомозі Україні з боку ЄС не існує, оскільки наша країна бореться за власну свободу такою ж мірою, як і за свободу й безпеку Європи.

Про це під час промови «Стан Європи 2023» на конференції в Берліні під егідою Фонду Конрада Аденауера заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кремль хотів би, щоб ситуація на Близькому Сході відволікала нас від того, що все ще відбувається у нашому Східному сусідстві. Наша підтримка для України не буде слабшати у будь-якому випадку (зал зустрів ці слова аплодисментами - ред.)», - сказала вона.

Мецола зауважила, що часто отримує запитання - чи відчуває вона втому від такої підтримки України, чи бачить цю втому в Європейському парламенті та у людях, з якими спілкується?

Читайте також: Мецола про підтримку України: Не можемо дозволити собі втоми, йдеться про безпеку Європи

«Моя відповідь – немає жодної іншої альтернативи. Наша підтримка для України – це про мир, про реальний справедливий мир, оснований на свободі та на цілісності України. Це про безпеку Європи такою ж мірою, як про безпеку України. Це про відкриту економіку та про верховенство права, які наразі зазнають атак. Це про захист європейського шляху життя, до якого долучилися мільйони європейців після падіння Берлінської стіни 34 роки тому», - наголосила президент Європарламенту.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів ЄС, які зустрілися у Брюсселі наприкінці жовтня, ще раз підтвердили єдність позиції у подальшій підтримці України та готовність продовжувати цю допомогу так довго, як це буде необхідним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-