Держдеп: Події на Близькому Сході не відвертають уваги США від війни в Україні

Держдеп: Події на Близькому Сході не відвертають уваги США від війни в Україні

Укрінформ
Події на Близькому Сході, пов’язані з відповіддю Ізраїлю на терор ХАМАС, не зменшують уваги адміністрації США до підтримки, яку вона продовжує надавати Україні у протистоянні російській агресії.

Таку позицію озвучив під час пресбрифінгу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо зосереджуватися на різних викликах, які мають місце на планеті. Це, звісно, включає напад Росії на Україну», - сказав представник зовнішньополітичного відомства.

Він нагадав, що лише минулої п’ятниці Сполучені Штати оголосили про виділення пакета допомоги як за президентськими повноваженнями, так і в межах Ініціативи сприяння безпеці Україні (USAI).

«І на цьому ми надалі будемо зосереджені», - підкреслив Пател.

Читайте також: США не залишать Україну «на півдорозі» і вірять, що вона звільнить всі свої території - заступник Блінкена

Крім того, представник Держдепу звернув увагу, що в одному з останніх звернень президент Байден підкреслив важливість не лише забезпечення підтримки Ізраїлю, а й України, щоб вона могла надалі захищатися від посягань на територіальну цілісність і суверенітет.

Як повідомляв Укрінформ, подальша підтримка України з боку США залежить від рішення Конгресу щодо ухвалення нового пакета, представленого в запиті президента Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-