О 9:30 - пресконференція про результати звіту Єврокомісії

О 9:30 - пресконференція про результати звіту Єврокомісії

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
9 листопада о 9:30  відбудеться пресконференція на тему: «Результати звіту Єврокомісії про прогрес України в рамках Пакету Розширення: що далі?»

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники:

  • Ольга Стефанішина - віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроінтеграції України;
  • Катаріна Матернова - посол Європейського Союзу в Україні.

Чому це цікаво?

Щороку Європейська Комісія ухвалює Пакет Розширення (Enlargement Package) – це набір документів, які окреслюють її політику щодо подальшого розширення Європейського Союзу. Основною частиною цього Пакету є Повідомлення про розширення, де підсумовується поточний рік, а саме: аналізується прогрес, досягнутий країнами-кандидатами та потенційними кандидатами, виклики, з якими вони зіткнулися, реформи, які необхідно провести, а також містяться пропозиції щодо подальших кроків. 

У 2023 році Україну вперше було додано до Пакету розширення і наша країна брала участь у його підготовці як країна-кандидат.  

Оприлюднення Звіту про прогрес України в рамках Пакету Розширення очікується у середу, 8 листопада. У цьому Звіті очікується детальна оцінка виконання Україною семи рекомендацій Європейської Комісії, які було отримано разом зі статусом кандидата на членство в ЄС. Саме тоді Україна розраховує отримати рекомендацію почати переговори про вступ. Але потім необхідним буде ще рішення Європейської Ради про початок переговорів. Останнє очікувано зможуть прийняти в грудні цього року. 

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-