Україна вступатиме в Євросоюз за особливих обставин - ОП

Україна вступатиме в Євросоюз за особливих обставин - ОП

Укрінформ
Україна вступатиме в Європейський Союз за зовсім інших геополітичних обставин, ніж, наприклад, країни-сусіди.

Про це заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Україна вступатиме в ЄС зовсім за інших геополітичних обставин, ніж Польща, Словаччина, Угорщина, країни Балтії. Це буде зовсім інша ситуація. Ситуація нашої перемоги, і це також додасть додаткової ваги", - зазначив Жовква.

Він зауважив, що як і вище керівництво держави, розраховує на політичне рішення від Європейської ради у грудні. "Почнеться все із позитивного рішення у грудні. Наступним етапом буде проведення міжурядової конференції, на якій вже Україна матиме так звану переговорну рамку. Це фактично означатиме відкриття переговорів. А далі виходимо з того, що угода про приєднання до ЄС має 35 глав, які покривають усі сектори економіки", - роз’яснив представник ОПУ.

Читайте також: Усіх в Єврокомісії вражають зміни України для набуття членства в ЄС - Кулеба

Жовква додав, що потім працюватимуть окремі делегації по кожній з цих глав. Зараз немає можливості прогнозувати, коли саме можуть завершитися ці переговори. Кожна країна, яка приєднувалася до Євросоюзу, проходила свій власний шлях.

За його словами, Україна та Єврокомісія нині дуже плідно працюють. Влада після отримання звіту ЄК щодо України в межах пакета розширення ЄС працює далі. Президент Володимир Зеленський перебуває у постійному контакті із Президенткою ЄК Урсулою фон дер Ляєн та Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, з лідерами інших країн-членів ЄС. "Буде позитивне рішення (політичне рішення від Європейської ради - ред.). Я думаю, що дуже вагому цеглинку цього рішення нинішнім рішення вже закладено", - додав заступник керівника ОП.

Жовква також підкреслив, що глава держави працює із парламентом над тим, щоб всі відповідні законодавчі зміни, які ще залишилися, внесли та проголосували," і щоб ми як завжди спрацювали із випередженням рекомендацій".

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Читайте також: Шмигаль отримав від посла ЄС звіт Єврокомісії щодо України

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Єврокомісії, зазначивши, що сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль офіційно отримав від посла Євросоюзу в Україні Катаріни Матернової звіт Європейської комісії щодо України в межах пакета розширення ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-