Шмигаль отримав від посла ЄС звіт Єврокомісії щодо України

Шмигаль отримав від посла ЄС звіт Єврокомісії щодо України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль офіційно отримав від посла Євросоюзу в Україні Катаріни Матернової звіт Європейської комісії щодо України в межах пакета розширення ЄС.

Про це глава уряду написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Документ рекомендує розпочати перемовини про вступ України в Євросоюз. Дякую за нашу тісну і плідну співпрацю протягом імплементації необхідних критеріїв. Сьогоднішня оцінка є вкрай важливою у контексті визначення наших подальших кроків на євроінтеграційному шляху», - зазначив Шмигаль.

За його словами, менш ніж за півтора року держава втілила у життя низку важливих структурних реформ. Паралельно уряд провів селф-скринінг національного законодавства.

«Нашим наступним кроком є підготовка до кінця року Національної програми адаптації законодавства України до актів права (acquis) ЄС. З кожним днем Україна невпинно наближається до повноцінного членства в ЄС», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна виконала 90% реформ, згідно зі звітом Єврокомісії - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Єврокомісії, зазначивши, що сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок.

Фото: тг/Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-