Стефанчук - про візит Урсули фон дер Ляєн до України: Це важливий сигнал підтримки

Стефанчук - про візит Урсули фон дер Ляєн до України: Це важливий сигнал підтримки

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що візит Президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн в Україну напередодні публікації Звіту про розширення Євросоюзу є важливим сигналом підтримки нашої країни.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту, про це Стефанчук сказав час розмови з фон дер Ляєн.

«Візит в Україну напередодні публікації звіту про розширення Євросоюзу безумовно є важливим сигналом підтримки України», — підкреслив спікер українського парламенту.

Він акцентував, що Україна здійснила комплексні й структурні реформи у межах виконання семи рекомендацій Єврокомісії. «Україна залишається відданою подальшому продовженню цих реформ», — зауважив Стефанчук, зазначивши, що позитивний звіт Європейської комісії й безумовне рішення про початок переговорів з Україною до кінця 2023 року будуть вкрай важливими для України й українців.

Окрім того, у межах свого візиту до України Президентка Єврокомісії у суботу виступила з промовою з трибуни Верховної Ради України.

Вона повідомила, що наступного тижня буде оголошено 12-й пакет санкцій проти Росії, який передбачатиме внесення до переліку майже ста нових фізичних осіб, нові заборони на імпорт й експорт, дії щодо збільшення ліміту цін на нафту та суворі заходи щодо компаній, які обходять санкції.

Водночас фон дер Ляєн додала, що триває робота щодо використання прибутків від заморожених суверенних російських активів: «Цей механізм підтримає відновлення та відбудову України впродовж наступних чотирьох років».

«Ми не маємо повторювати помилок 2014 року, й ми продовжуємо чинити максимальний тиск на Росію аж до кінця агресії та допоки Україна не встановить справедливий і тривалий мир», — зазначила Президентка Єврокомісії.

«Занадто тривалий час багато хто в Європі вважав, що ми можемо торгувати з Росією й інтегрувати її до європейського безпекового порядку, але це не спрацювало та це не спрацює, допоки Росія у своїх діях керуватиметься божевільними мріями про імперію», - переконана фон дер Ляєн.

Читайте також: Зеленський: Ми продовжуємо трансформацію України, щоб бути готовими до вступу в ЄС

Насамкінець вона висловила впевненість, що Україна зможе досягти своєї амбіційної мети — ухвалення історичного рішення про початок процесу переговорів про вступ вже цього року. «Ви не просили знижок чи обхідних шляхів, замість цього ви показали, на що спроможна українська демократія. Розмах і глибина реформ, через які ви пройшли, вражають», — наголосила Урсула фон дер Ляєн, нагадавши про конституційну реформу правосуддя, обрання членів Вищої ради правосуддя, антикорупційну програму, поступ у протидії відмиванню грошей, важливі заходи з обмеження тиску олігархів на суспільне життя, новий Закон «Про медіа» та поступ у сфері національних меншин.

Як повідомлялося, 4 листопада. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн здійснила неоголошений візит до України. Вона провела зустрічі з вищим політичним керівництвом країни напередодні звіту щодо розширення ЄС, який Єврокомісія має намір оприлюднити вже наступного тижня, і який міститиме оцінку прогресу, що був досягнутий Україною на шляху до членства в ЄС.

Фото: ВРУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-