Фон дер Ляєн розповіла про зустрічі з конгресменами США щодо допомоги Україні

Фон дер Ляєн розповіла про зустрічі з конгресменами США щодо допомоги Україні

Укрінформ
Європейські політики пояснювали конгресменам США важливість стабільної економічної підтримки України.

Про це сьогодні у Києві на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції розповіла Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення Єврокомісії до дискусії навколо продовження допомоги для України, що нині тривають у Сполучених Штатах, фон дер Ляєн зауважила, що США потужно підтримують Україну з першого дня після початку російської агресії, є надійним партнером, та надають Україні не лише фінансову підтримку, але й значну військову допомогу.

«Безумовно, це внутрішнє і суверенне рішення Сполучених Штатів, - як продовжувати таку підтримку. Але, коли ми вели переговори зі Сполученими Штатами, наприклад кілька тижнів тому відбувся саміт ЄС-США, - ми показали наш внесок, що ми робимо для цього. Ми пояснювали чоловікам і жінкам у Конгресі, чому ми переконані, що фінансова стабільність та передбачуваність бюджету є надзвичайно важливими для України», - додала Президентка Єврокомісії.

Фон дер Ляєн зазначила, що ЄС продовжить підтримувати всі мирні ініціативи України із досягнення справедливого миру й стабільності.

«Україна є суверенною країною, і приймає суверенні рішення. Я вітаю вас із рішенням ініціювати Формулу миру. Зустрічі на рівні радників з безпеки в Копенгагені, у Джидді та потім на Мальті демонструють, що ви берете на себе цю ініціативу, продовжуючи боротися у цій війні за власну територіальну цілісність та суверенітет… Ми будемо продовжувати нашу підтримку та просуватися до справедливого та стійкого миру для України. Це наша спільна мета, і наша підтримка є непохитною», - сказала фон дер Ляєн.

Читайте також: Білий дім попереджає, що гроші у фондах з підтримки України вичерпані - є лише обмежені ресурси

Як повідомлялося, сьогодні Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула до України з неоголошеним візитом. Вона провела зустрічі з вищим політичним керівництвом країни напередодні звіту щодо розширення ЄС, який Єврокомісія має намір оприлюднити вже наступного тижня, і який міститиме оцінку прогресу, що був досягнутий Україною на шляху до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-