Білий дім попереджає, що гроші у фондах з підтримки України вичерпані - є лише обмежені ресурси

Білий дім попереджає, що гроші у фондах з підтримки України вичерпані - є лише обмежені ресурси

Укрінформ
Останній пакет в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), виділений США в п’ятницю, вичерпав кошти за цією статтею, а ресурси для ЗСУ за повноваженнями президента США залишилися в обмежених обсягах.

Про це сказала в п’ятницю під час пресбрифінгу на борту президентського літака речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішнє оголошення (нового пакету допомоги – ред.) вичерпало залишки коштів USAI, які наразі доступні для підтримки України», - зауважила представниця Білого дому.

Читайте також: У Байдена переконані, що обидві партії Конгресу підтримають єдиний пакет допомоги Україні й Ізраїлю

Вона зазначила, що адміністрація США поки має певні запаси для виділення допомоги в межах президентських повноважень (presidential drawdown). За її словами, Сполучені Штати наразі зменшують обсяги пакетів, щоби надалі задовольняти термінові потреби ЗСУ, а також «розширити нашу здатність підтримувати Україну впродовж якомога довшого періоду».

У цьому зв’язку речниця адміністрації США повторила заклик до Конгресу ухвалити масштабний запит президента Байдена з підтримкою для України та надіслати світові «важливий сигнал» про рішучість Америки.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю США оголосили про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні, який включає $125 млн за президентськими повноваженнями та $300 млн за ініціативою USAI.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-