Жовква вважає, що детальні коментарі пресі щодо ситуації на фронті можуть полегшити «роботу» ворогу

Жовква вважає, що детальні коментарі пресі щодо ситуації на фронті можуть полегшити «роботу» ворогу

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква припускає, що стаття головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного для The Economist може бути «глибоким стратегічним задумом».

Таку думку він висловив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«На місці військових я б, напевно, найменше, що б робив, - це коментував для преси, для відкритої публіки, те, що відбувається на фронті, і те, що може відбутися на фронті», - зазначив він.

На думку Жовкви, детальні коментарі щодо ситуації на фронті можуть значно полегшити «роботу» агресору: «Я впевнений, що все уважно дуже прочитано, занотовано, зроблено висновки».

Читайте також: Не маємо права опускати руки: Зеленський каже, що ситуація на фронті не патова

Заступник керівника ОП розповів, що після виходу цієї статті йому зателефонував «один із керівників кабінету лідерів», який запитав: «Що доповідати моєму лідерові? Ви справді в глухому куті?»

«Ми такого ефекту хотіли досягти цією статтею?… Якщо таким чином ми досягнемо успіхів, можливо, це дуже глибокий стратегічний задум, але мені, чесно кажучи, дуже дивно», - сказав Жовква.

Читайте також: Правда Головкома Залужного: як оцінити та що додати?

Як повідомлялося, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у статті для The Economist заявив, що на фронті зараз «позиційна» війна статичних і виснажливих боїв, як у Першій світовій, на противагу «маневровій» війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-