Нідерланди підтвердили свою підтримку, щоб Україна могла продовжити боротьбу - Оллонгрен

Нідерланди підтвердили свою підтримку, щоб Україна могла продовжити боротьбу - Оллонгрен

Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен знову приїхала до Києва і наголосила, що з наближенням зими та усвідомленням того, що жага війни в Росії не згасне, Нідерланди ще раз підтвердили свою підтримку, щоб Україна могла продовжити боротьбу.

Як повідомляє Укрінформ, про це Оллонгрен напсиала у соцмережі Х (колишній Твіттер).

“Я говорила у Києві із Президентом України Володимиром Зеленським. Із наближенням зими та усвідомленням того, що жага війни у Росії не згасне, я ще раз підтвердила підтримку Нідерландів, щоб Україна могла продовжити боротьбу”, - написала Оллонгрен.

Вона також зазначила, що під час візиту в Україну також відвідала Харків.

“Образи цього сильно зруйнованого міста відображені у моїй сітківці. Я думаю про жертв і жителів, для яких російська загроза така близька”, - написала міністерка.

Оллонгрен також наголосила, що військові злочини не повинні залишатися безкарними.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністеркою оборони Королівства Нідерланди Кайсою Оллонгрен, яка прибула з візитом до України.

Глава держави подякував Оллонгрен за її велику увагу до України та неодноразове відвідання держави з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Президент високо оцінив плідний діалог з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, зокрема підсумки телефонної розмови, яка відбулася 30 жовтня.

Також він поінформував про ситуацію на полі бою.

Читайте також: Умєров обговорив із міністеркою оборони Нідерландів потреби України в ППО та далекобійних ракетах

Було детально обговорено подальшу підтримку з боку Нідерландів у посиленні спроможностей українських захисників та безпеку «зернового коридору».

Крім того, відбувся обмін думками щодо розвитку ситуації на Близькому Сході.

Наприкінці зустрічі Зеленський вручив Оллонгрен орден князя Ярослава Мудрого III ступеня - за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку незалежності та територіальної цілісності України.

Фото: Kajsa Ollongren@DefensieMin, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-