Кулеба у Берліні: Україна стане доданою вартістю, а не тягарем для ЄС

Кулеба у Берліні: Україна стане доданою вартістю, а не тягарем для ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що розширення – це єдиний спосіб для Європейського Союзу стати сильнішим, і вступ України принесе переваги, а не стане тягарем для ЄС.

Про це міністр заявив на конференції, яка відбувається сьогодні у Берліні за участі міністрів закордонних справ низки держав-членів та кандидатів на вступ до ЄС, передає Укрінформ із посиланням на МЗС України.

У виступі глава зовнішньополітичного відомства наголосив, що Україна докладає значних зусиль і досягає відчутних результатів у реформуванні країни. Реформи життєво важливі для українського суспільства і вони роблять Україну сильнішою та витривалішою.

“Вступ України до Євросоюзу означатиме зміцнення безпеки Європи, а не її послаблення. Україна стане доданою вартістю, а не тягарем для ЄС. Агресія Росії проти України показала, що ЄС може бути сильним і діяти рішуче, однак реформування ЄС не має демотивувати нові країни-члени чи відтерміновувати їх вступ”, - сказав міністр.

Кулеба підкреслив, що процес розширення не повинен стати заручником внутрішніх реформ ЄС, а внутрішнє реформування блоку та виборчі процеси в окремих країнах не мають вплинути на динаміку переговорів про вступ нових держав-членів.

“Українці зараз мають найвищий оптимізм щодо європейського проєкту як такого, вони віддані європейським цінностям та принципам. Не можна втратити цей історичний момент та безпрецедентний рівень підтримки. Треба використати цей потенціал, щоб принести більше позитивних змін до ЄС”, - зазначив очільник української дипломатії.

Глава МЗС України наголосив, що першими, хто виграє від розширення, будуть самі громадяни ЄС, оскільки це означатиме посилення спроможностей спільного ринку, прав людини та верховенства права, зробить ЄС сильнішим гравцем на світовій арені.

Читайте також: Вступ України відповідає інтересам Євросоюзу - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, міністерська зустріч проходить 2 листопада в Берліні за ініціативи глави німецької дипломатії Анналени Бербок. До неї запрошені керівники МЗС держав ЄС, країн-кандидатів, зокрема України, а також Грузії, як потенційного кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-