Штати закликають ООН забезпечити гуманітарні потреби України, що зростають

Штати закликають ООН забезпечити гуманітарні потреби України, що зростають

Укрінформ
Сполучені Штати закликали країни-члени ООН забезпечити пакет фінансування гуманітарних потреб України, які продовжують зростати в умовах російських атак на критичну інфраструктуру перед зимовими холодами.

Про це заявив у вівторок під час засідання Ради безпеки ООН заступник постійного представника США при Організації посол Роберт Вуд, передає власний кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Кислиця в ООН: Росія може довго ховатися від правосуддя, але воно наздожене її

«У той час, як загарбницька війна Росії триває, гуманітарні потреби України продовжують зростати, в тому числі, потреби в додатковому ремонті житла, утепленні, зимовому одязі та продовольчій допомозі, а також захисті систем водопостачання і водовідведення від замерзання та захисті вразливих груп, особливо в прифронтових районах»,- наголосив представник США.

У цьому контексті він зауважив, що РФ продовжує атаки на критично важливу інфраструктуру України, в тому числі на об’єкти теплопостачання, енергомережі, зернові сховища.

Він нагадав, що в плані ООН на зимовий період передбачене виділення $435 мільйонів, щоб забезпечити понад 1,7 мільйона цивільних людей в Україні теплом та продовольством.

«Ми закликаємо міжнародну спільноту забезпечити задоволення закликів ООН щодо фінансування (цих потреб – ред.)», - наголосив американський дипломат.

Він запевнив, що прихильність Сполучених Штатів підтримці України залишатиметься твердою.

«Путін може думати, що переживе Україну, але він помиляється. Україна не підкориться Росії. Воля народу України ніколи не буде зламана», - наголосив представник США в ООН.

Читайте також: В ООН визнали, що Росія відповідальна за ракетний удар по селу Гроза на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в штаб-квартирі ООН проходить засідання Ради безпеки ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні, спричиненої повномасштабною російською війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-