Єрмак провів зустріч із міністром закордонних та європейських справ Мальти

Єрмак провів зустріч із міністром закордонних та європейських справ Мальти

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на полях третьої зустрічі радників з питань нацбезпеки та зовнішньої політики на Мальті зустрівся з міністром закордонних та європейських справ і торгівлі Республіки Мальта Ієном Боргом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«У межах третьої зустрічі щодо реалізації Української формули миру на рівні радників із національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті за дорученням Президента України керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак провів зустріч із міністром закордонних та європейських справ і торгівлі Республіки Мальта Ієном Боргом», - ідеться в повідомленні.

Керівник ОП висловив подяку мальтійській стороні за організацію безпрецедентної за кількістю учасників з усього світу зустрічі щодо принципів миру для України, Європи та світу. 

Він також подякував Мальті за активну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, зокрема в контексті ухвалення важливих для України рішень в ООН та інших міжнародних організаціях.

«Ми ніколи не забудемо вашу підтримку нашої держави з початку повномасштабного вторгнення Росії», - зазначив Єрмак.

Читайте також: Єрмак на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо угоди про безпекові гарантії

Своєю чергою, Ієн Борг зазначив, що Мальта одразу ухвалила рішення не бути стороннім спостерігачем, а допомагати Україні протистояти агресії, бо також поважає міжнародне право й Статут ООН і цінує життя людей. 

«Якщо ми дозволимо Росії робити те, що вона хоче, це означає, що в майбутньому хтось інший теж почне чинити так само», - заявив міністр закордонних та європейських справ Мальти.

Співрозмовники констатували необхідність подальшого розвитку й практичного наповнення українсько-мальтійських двосторонніх відносин, зокрема спільної реалізації взаємовигідних ініціатив.

Як зазначив Ієн Борг, йдеться не лише про відбудову після воєнних дій, а й про спільний із партнерами розвиток бізнес-проєктів, щоб Україна отримувала міжнародну допомогу.

Читайте також: Зеленський назвав три важливі речі, які може зробити українська Формула миру

В пресслужбі ОП також повідомили, що відбувся предметний обмін думками щодо участі Мальти в імплементації окремих пунктів Української формули миру. Єрмак закликав мальтійську сторону зробити свій внесок у справу повернення викрадених українських дітей, а також долучитися до відповідних проєктів з відбудови України.

Міністр закордонних та європейських справ і торгівлі Мальти відзначив важливу роль України в забезпеченні світової продовольчої безпеки попри повномасштабну збройну агресію Росії, що триває.

Як повідомлялося, 28-29 жовтня на Мальті проходить третій мирний саміт щодо України з лідерами країн Глобального Півдня на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-