Люди Януковича намагаються «домовитися» з Росією від імені України - РНБО

Люди Януковича намагаються «домовитися» з Росією від імені України - РНБО

Укрінформ
Росія не має спроможності перемогти Україну військовим шляхом, тому має велике бажання взяти тайм-аут, і використовує для цього будь-які засоби.

Про це в інтерв'ю 24 каналу заявив секретар РНБО Олексій Данілов. 

Данілов зауважив, що Росія намагається просувати ідею "переговорів". І для цього Кремль використовує лояльних до себе громадян України, які в минулому працювали в його інтересах.

"Зараз є такий вираз "переговори другого треку", у яких громадяни України зустрічаються з росіянами нібито від імені нашої держави. Серед них є люди, які свого часу займалися Будапештським меморандумом, займалися Харківськими угодами та працювали на Януковича, очолюючи інститути певних досліджень", – розповів Данілов.

Попри те, що такі люди не мають жодного права представляти Україну на міжнародних майданчиках, вони співпрацюють з росіянами на публічних зустрічах у нейтральних до Росії країнах. Головним чином – з метою лобіювання "перемир’я" із агресором.

Назвати конкретні прізвища симпатиків Росії секретар РНБО відмовився.

Разом з тим Данілов наголосив: говорячи про можливість переговорів з агресором, потрібно пам’ятати, що їм передуватиме ціла низка юридичних процедур. Зокрема президент має схвалити склад переговорної групи й надати їй директиви щодо того, якої позиції на цих переговорах притримуватися, сказав він.

Читайте також: Януковича та Азарова заочно судитимуть за підписання «Харківських угод»

"Мені важко уявити, хто візьме на себе політичну відповідальність за все те, що скоїла ця мерзота, яка вбила понад 500 українських дітей та продовжує вбивати й калічити наших громадян", – додав секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов висловив думку, що російські інформаційні вкиди про «смерть Путіна» є частиною підготовки до його президентської кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-