ЄС підтвердив непохитну підтримку України

ЄС підтвердив непохитну підтримку України

Резолюція
Укрінформ
Європейський Союз продовжує рішуче засуджувати агресивну війну Росії проти України та підтверджує непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у резолюції Європейської ради, що відбулася у Брюсселі 26-27 жовтня 2023 року. Повний текст документа оприлюднений на сайті Європейської ради.

«Європейська рада знову повторює своє дієве засудження російської агресивної війни проти України, що є показовим порушенням Хартії ООН, та підтверджує непохитну підтримку Європейського Союзу незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також її невід’ємного права на самооборону проти російської агресії», - йдеться у документі.

Як зазначається, Європейський Союз продовжуватиме надавати Україні та її народу потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну допомогу так довго, як це буде необхідно.

Читайте також: Попри напругу на Близькому Сході, ЄС буде сфокусований на підтримці України - фон дер Ляєн

«Зокрема, Європейський Союз та його країни-члени будуть продовжувати надавати суттєву військову допомогу через Європейський фонд миру та через Військову допоміжну місію ЄС, а також шляхом двосторонньої підтримки від країн-членів. Європейська рада підкреслює важливість зусиль країн-членів, та, у негайному вимірі, необхідність прискорити доставку військової допомоги для України, щоб допомогти їй відповісти на нагальні військові та оборонні потреби, включаючи поставки ракет та боєприпасів, зокрема, в рамках ініціативи з постачання 1 мільйона снарядів, а також протиповітряних систем, щоб захистити її (України - ред.) населення та критичну й енергетичну інфраструктуру», - наголошується у резолюції Європейської ради.

26-27 жовтня в Брюсселі відбувся дводенний саміт ЄС.

До учасників Європейської ради віртуально звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, країни ЄС готують наступний, 12-й пакет санкцій проти Росії, який може включати заходи проти російської діамантової галузі, у координації з іншими партнерами по G7, а також додаткові заходи із протидії спробам третіх країн оминати європейські санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-