Розвиток України після війни не буде повним без членства в Альянсі - президент ПА НАТО

Розвиток України після війни не буде повним без членства в Альянсі - президент ПА НАТО

Укрінформ
Повоєнна відбудова і розвиток України не будуть повними без її членства в Північноатлантичному Альянсі.

Про це заявив Президент Парламентської асамблеї НАТО Міхал Щерба у виступі на Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Щерба зазначив, що ПА НАТО вірить у перемогу України і підтримує Формулу миру Президента Зеленського. На його переконання, вже сьогодні потрібно думати про післявоєнну відбудову України і забезпечити фінанси для цього. Президент ПА НАТО закликав скористатися для цього замороженими російськими активами.

«Мушу сказати, що жодний розвиток не буде повним, якщо Україна не буде членом НАТО. Минулого тижня у Копенгагені відбулося засідання міжпарламентської Ради , і там ми домовилися допомагати Україні на її шляху до НАТО», - сказав Щерба.

Він додав, що підтримка України партнерами має залишатися стабільною, і запевнив, що Парламентська асамблея буде підтримувати її до перемоги.

Читайте також: Атлантична рада закликає Байдена розпочати процес вступу України до НАТО

Як повідомлялося, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Парламентський вимір має на меті підвищити обізнаність світових лідерів і широкої громадськості про незаконну російську окупацію Криму, її негативний вплив на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і, нарешті, не в останню чергу, на заснованому на правилах світовому порядку.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-