Шмигаль сподівається, що уряд Німеччини підтримає початок перемовин про вступ України в ЄС

Шмигаль сподівається, що уряд Німеччини підтримає початок перемовин про вступ України в ЄС

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із канцлером Німеччини Олафом Шольцом інтеграцію України до Європейського Союзу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Шмигаль заявив під час пресконференції на шостому німецько-українському економічному форумі у Берліні.

Відео: телеграм-канал Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля

"Ще одна тема нашого діалогу - європейська інтеграція України. Україна виконала всі сім умов. Ми сподіваємося на позитивний звіт Єврокомісії наприкінці жовтня - початку листопада. Звісно, ми говорили з канцлером та просимо німецький уряд підтримати початок перемовин про вступ до ЄС. Переконаний, що до кінця року ми будемо мати позитиві новини з цього приводу", - сказав він.

Читайте також: Україна максимально швидко виконала рекомендації для початку переговорів про вступ у ЄС - Зеленський

Прем'єр додав, що також очікується підтримка Берліну у створенні спеціального фонду Ukraine Facility, над яким триває робота спільно з Єврокомісією. За словами Шмигаля, передбачається фінансування України з боку ЄС у розмірі 50 млрд євро на 4 роки.

"Це - інструмент підтримки України та інструмент нашого майбутнього членства, тому що він передбачає реалізацію десятків важливих реформ та приведення українського законодавства до європейських норм", - сказав він.

Читайте також: Віцепрезидент Європарламенту закликав країни ЄС схвалити початок перемовин про вступ України

Як повідомлялося, Україна отримала статус кандидата в члени Європейського Союзу в червні 2022 року. Надалі країна мала виконати сім критеріїв, що стосуються боротьби з корупцією, дотримання свобод тощо. Очікується, що 8 листопада Єврокомісія дасть оцінку виконаному, від неї залежатиме перехід до наступного етапу – переговорів про вступ. Україна сподівається, що такі переговори розпочнуться наприкінці 2023 року.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-