Стефанчук закликав імплементувати українську Формулу миру у парламентах світу

Стефанчук закликав імплементувати українську Формулу миру у парламентах світу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав очільників парламентів світу підтримати та імплементувати у своїх парламентах Формулу миру Президента України Володимира Зеленського.

Відповідний заклик спікер українського парламенту висловив під час виступу на Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Українці відчули на собі всі жахи російської агресивної війни і всю недосконалість міжнародної системи безпеки. І тому Формула миру, яка запропонована Президентом України Володимиром Зеленським, містить 10 пунктів, які визначають основні принципи та механізми припинення війни та відновлення миру в Україні, у тому числі необхідність удосконалення Організації Об'єднаних Націй», - зазначив він.

Голова ВР наголосив, що ця формула покликана не просто повернути мир в Україну та Європу, а орієнтована на запобігання війни у майбутньому.

«І я хочу закликати вас усіх підтримати її імплементацію у ваших парламентах», - акцентував Стефанчук.

Читайте також: Єрмак обговорив імплементацію Формули миру з радником президента ПАР

Як повідомляв Укрінформ, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Мета платформи – підтвердити міжнародну підтримку України та привернути увагу світової спільноти до ситуації наКримському півострові, який був окупований Росією в порушення міжнародного права у 2014 році.

Перший парламентський саміт пройшов торік у хорватському Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-