Голова Сенату Чехії про «втому від війни»: Залишити українців без підтримки - зрадити самих себе

Голова Сенату Чехії про «втому від війни»: Залишити українців без підтримки - зрадити самих себе

Укрінформ
Європейські країни, які відмовляться від підтримки України через втому від війни, мають готуватися до того, що вони стануть наступними жертвами російської агресії.

Про це заявив голова Сенату Чехії Мілош Вистрчіл у виступі на відкритті Другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Сенату Чехії констатував, що Росія вже 608 днів веде війну проти України, вбиває українських цивільних, знищує українську культуру і природу.

«Можливо, ви говорите собі або чуєте у своїх країнах, що 608 днів – це вже досить довго… Ми в Європі і не тільки звикли жити в мирі, і жили досить добре. Можливо, саме з цієї причини дехто відчуває втому від війни і не хоче далі допомагати комусь, хто бореться у далекій війні, яка іде за їхніми кордонами. Можливо, дехто, не дай боже, має таке враження, що все може вирішитися поступками диктатору. Перестати воювати за свободу і залишити українців страждати – це просто зрадити самих себе. Водночас треба готуватися до того, що найближчим часом ми можемо стати наступними, якщо ви не будете підтримувати і допомагати», - сказав Вистрчіл.

Читайте також: Міністри ЄС не дійшли згоди щодо восьмого траншу військової допомоги Україні

Він зауважив, що єдине, чого зможе досягти той, хто намагатиметься догодити диктатору, - спочатку він стане його рабом, а потім зникне.

«Тому прошу вас не піддаватися брехні Путіна. Якщо ми це зробимо, ми не переможемо – тиск кремлівського режиму буде посилюватися… Якщо ми будемо вірити, що з Росією можна домовитися, якщо ми повіримо брехні Кремля, якщо ми дозволимо Кремлю обманювати наших громадян, ми підпишемо смертний вирок не тільки для України, а й для демократії загалом», - переконаний голова Сенату Чехії.

За словами Вистрчіла, завданням парламентаріїв є постійно пояснювати громадянам своїх країн, чому не можна здаватися і чому не можна піддаватися на фальшиві обіцянки Путіна.

Насамкінець він закликав учасників саміту не втомлюватися від війни, не потрапляти в пастку Путіна і працювати для підтримки України і всіх демократій по всьому світові.

Як повідомлялося, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Парламентський вимір має на меті підвищити обізнаність світових лідерів і широкої громадськості про російську окупацію Криму, її негативний вплив на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і на заснованому на правилах світовому порядку.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.

Фото: Gabriel Kuchta, Deník N

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-