Членство України в ЄС відповідає стратегічним інтересам Угорщини - Кулеба

Членство України в ЄС відповідає стратегічним інтересам Угорщини - Кулеба

Укрінформ
Членство України в Європейському Союзі відповідає стратегічним інтересам Угорщини, але тактично вони намагаються витиснути максимум для себе з переговорного процесу про вступ.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

"Угорщина переслідує власну мету в цьому питанні. Вона повʼязана з вимогами угорської сторони щодо угорської меншини в Україні. Вони ведуть свою гру, але стратегічно інтересам Угорщини відповідає членство України в Європейському Союзі. Стратегічно, наголошую, а зараз вони тактично намагаються витиснути максимум для себе з поточного стану переговорного процесу”, – сказав він.

Кулеба також зазначив, що один зі співрозмовників Президента України Володимира Зеленського сказав, що в ЄС достатньо сили, щоб на нього не впливали рукостискання премʼєра Угорщини Віктора Орбана з російським диктатором Володимиром Путіним.

Читайте також: Посли НАТО провели зустріч у Будапешті - стурбовані зближенням Угорщини з Росією

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Віктор Орбан у вівторок зустрівся із президентом Росії Володимиром Путіним перед форумом «Один пояс, один шлях» у Пекіні.

Орбан заявив у коментарі російському телебаченню, що Угорщина ніколи не хотіла протистояти РФ та намагається врятувати двосторонні контакти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-