Стефанчук зустрівся із президентом Парламентської асамблеї НАТО

Стефанчук зустрівся із президентом Парламентської асамблеї НАТО

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив на важливості заклику Парламентської асамблеї НАТО до урядів країн-союзниць запросити Україну приєднатися до Альянсу і наповнювати Трастовий фонд НАТО у межах Комплексного пакету допомоги.

Про це спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Важлива зустріч із Президентом Парламентської асамблеї НАТО Міхалом Щербою. Безумовно, головний фокус уваги на євроатлантичній інтеграції України», - зазначив Стефанчук.

За його словами, метою України є досягти максимального прогресу та отримати запрошення приєднатися до НАТО на саміті з нагоди 75-річчя Альянсу, і в цьому важлива підтримка ПА НАТО.

«Розраховую на лідерську позицію Парламентської асамблеї у формуванні консенсусу між союзниками щодо запрошення України. Важливим сигналом було б ухвалення ПА НАТО резолюції із закликом до урядів країн-членів НАТО запросити Україну приєднатися до Альянсу», - заявив спікер.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі спікеркою Палати депутатів Парламенту Чехії конфіскацію активів РФ

Голова ВР додав, що також звернувся до президента ПА НАТО з проханням закликати уряди союзників наповнити внесками (грошовими й негрошовими) Трастовий фонд НАТО у межах Комплексного пакета допомоги.

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із президентом Стортингу Норвегії Масудом Гарахані військову підтримку України, євроатлантичну інтеграцію, реалізацію Формули миру та посилення санкційного тиску на РФ.

Фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-