Народні депутати України зустрілися з європарламентаріями

Народні депутати України зустрілися з європарламентаріями

Фото
Укрінформ
У Верховній Раді України відбулася зустріч народних депутатів, членів Комітету правоохоронної діяльності та Комітету правової політики, з депутатами Європарламенту-членами підкомітету з прав людини.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України, передає Укрінформ.

«Сьогодні відбулась зустріч депутатів Європарламенту з народними депутатами України - членами Комітету з питань правоохоронної діяльності та Комітету з питань правової політики», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що члени делегації, а саме підкомітету Європейського Парламенту з прав людини на чолі з головою підкомітету Удо Бульманном обговорили з українськими парламентаріями питання міжнародно-правового співробітництва в галузі розслідувань воєнних злочинів.

Народні депутати розповіли про діяльність їхніх комітетів та представили пріоритетні напрями роботи двох комітетів, а також прогрес України у досягненні критеріїв вступу до Євросоюзу.

Читайте також: Зеленський розповів про оптимальний формат міжнародного трибуналу над РФ

Під час зустрічі парламентарії обговорили приведення положень Кримінального кодексу України у відповідність до норм міжнародного права та забезпечення кримінально-правового переслідування за міжнародні злочини, а також застосування міжнародного гуманітарного права в умовах збройної агресії та пропозиції щодо імплементації положень міжнародного гуманітарного права в національне законодавство.

Водночас політики порушили ключові питання України у розслідуванні воєнних злочинів, зокрема і ґендерно обумовлені насильницькі злочини під час війни: проблемні питання протидії та шляхи їх вирішення.

Окрім того, у фокусі уваги під час зустрічі була тема створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Читайте також: До розслідування російського геноциду в Україні залучені найкращі правники світу - Костін

Сторони домовилися і надалі спільно працювати задля притягнення до відповідальності за злочини, вчинені Російською Федерацією в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловив думку, що Україна найближчими днями отримає письмову оцінку виконання рекомендацій Європейської Комісії для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Фото: пресслужба ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-