НАЗК попереджає про ризик видалення з реєстру корупціонерів понад 10 тисяч осіб

НАЗК попереджає про ризик видалення з реєстру корупціонерів понад 10 тисяч осіб

Укрінформ
Голова НАЗК Олександр Новіков сподівається, що Президент не підпише проєкт закону стосовно вдосконалення порядку притягнення до відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про це голова Національного агентства з питань запобігання корупції сказав в  інтерв'ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«На сьогодні на підписі у Президента знаходиться законопроєкт (№9586 - ред.), який фактично видаляє з відповідного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення», - розповів Новіков.

Він наголосив, що у разі підписання Президентом і набрання законом чинності понад 10 тисяч осіб, засуджених за кримінальні корупційні злочини, будуть видалені з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Читайте також: У НАЗК надали роз'яснення про зміни у проведенні спецперевірок посадовців

Водночас голова НАЗК зазначив, що після видалення з реєстру засуджені раніше особи зможуть брати участь, наприклад, у державних закупівлях. І це, на думку Новікова, є величезним ризиком.

«Ми сподіваємося, що Президент цей закон не підпише», - резюмував він.

Читайте також: НАЗК за місяць отримало 360 звернень від викривачів корупції

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК розпочало проведення антикорупційної експертизи законопроєкту №9586 «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про запобігання корупції» щодо удосконалення порядку притягнення до відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування». Окрім того, відповідна експертиза проводиться і стосовно проєкту закону №9587 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів щодо удосконалення порядку притягнення до відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-