Україна почала переговори з Францією щодо угоди про гарантії безпеки - ОП

Україна почала переговори з Францією щодо угоди про гарантії безпеки - ОП

Укрінформ
Україна розпочала перший раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави сьогодні розпочато перший раунд переговорів із Французькою Республікою щодо укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українську переговорну групу очолив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

«Важко переоцінити важливість двосторонніх безпекових переговорів із Францією як країною – засновницею Європейського Союзу й НАТО. Ми постійно відчуваємо підтримку Франції як у наближенні перемоги України, так і на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави», – сказав Жовква.

Так, Франція стала п’ятою державою G7 після США, Великої Британії, Канади та Японії, із якою Україна почала відповідні двосторонні переговори.

Читайте також: Україна та Японія почали переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

В ОП наголошують, що початок переговорів із Францією поглиблює її незмінну підтримку України у військовій, безпековій та економічній сферах.

Сторони також узгодили план подальших двосторонніх переговорів і порядок координації щодо питання безпекових гарантій на найближчий час.

Як повідомляв Укрінформ, до Спільної декларації про підтримку України приєдналися вже 28 країн, з деякими з них вже розпочато переговорний процес щодо укладання двосторонніх угод про безпекові гарантії для України.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-