Стефанчук обговорив з головою ОБСЄ українську Формулу миру

Стефанчук обговорив з головою ОБСЄ українську Формулу миру

Фото
Укрінформ
Усі ресурси Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) мають бути спрямовані на надання Україні підтримки у перемозі над Російською Федерацією.

На цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив під час зустрічі із чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Північна Македонія Буяром Османі в Києві, про що повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На фронті тривають напружені оборонні та наступальні операції. Російські окупанти систематично обстрілюють мирні міста та населені пункти України й завдають шкоди портовій інфраструктурі. Вважаю, що всі ресурси ОБСЄ мають бути спрямовані на надання Україні підтримки у перемозі над Росією", – зазначив Стефанчук.

Читайте також: Голова ОБСЄ впевнений у перемозі України

Він звернувся до Османі із закликом використати всі інструменти впливу, аби консолідувати міжнародну спільноту для надання практичної підтримки Україні.

Також Голова ВР поінформував, що обговорив із головою ОБСЄ подальшу ізоляцію РФ у межах Організації.

"У цьому аспекті важлива імплементація положень липневої резолюції ПА ОБСЄ 2022 року щодо внесення змін до Правил процедури Асамблеї, які мають дозволити тимчасово призупиняти повноваження парламентської делегації держави, яка порушує суверенітет і територіальну цілісність іншої держави", – уточнив спікер українського парламенту.

Окрім того, за його словами, під час зустрічі порушувалося питання важливості документування ОБСЄ воєнних злочинів Росії, злочинів геноциду в Україні, незаконної депортації українських дітей до Росії.

Читайте також: Голова ОБСЄ прибув до Києва

Стефанчук повідомив, що обговорив із Османі міжпарламентську співпрацю та реалізацію української Формули миру.

Як повідомляв Укрінформ, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі у понеділок, 16 жовтня, прибув з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-