Терористичні партнери Росії повторюють її тактику захоплення цивільних - Кулеба

Терористичні партнери Росії повторюють її тактику захоплення цивільних - Кулеба

Укрінформ
Росія має бути притягнута до відповідальності за практику масового захоплення цивільних заручників в Україні, щоб запобігти поширенню цієї тактики терористами в усьому світі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з чинним головою ОБСЄ, главою МЗС Північної Македонії Буяром Османі у понеділок у Києві.

"Я також привернув увагу до проблеми захоплення Росією цивільних заручників. Цей російський злочин безпрецедентний за масштабом в новій історії. Ми вже бачимо, як терористичні партнери Росії в світі почали його повторювати. Росія має бути притягнута до відповідальності за практику масового цивільного полону, якщо ми не хочемо, щоб він став інструментом терору в усьому світі", - сказав він.

Відео: МЗС України

На переконання Кулеби, ОБСЄ тут має можливості та "інституційну здатність звернути увагу на цю проблематику і запропонувати рішення".

За його словами, Україна також розраховує, що Північномакедонське головування спільно із секретаріатом ОБСЄ "продовжать зусилля зі звільнення трьох працівників СММ ОБСЄ, яких Росія незаконно утримує вже понад 500 днів".

Читайте також: Для порятунку ОБСЄ треба виставити Росію за двері - Кулеба

"Розраховую, що ОБСЄ й надалі відіграватиме важливу роль у документуванні російських злочинів, а в перспективі і у притягненні Росії до відповідальності. Переконаний, що ОБСЄ також має потенціал для активної участі в реалізації Формули миру Президента Зеленського", - сказав український міністр.

Він висловив вдячність Буяру Османі за те, що ОБСЄ оперативно підтримала заклик України та відреагувала на проблему депортації Росією українських дітей.

"Відповідна доповідь в рамках ОБСЄ вже підготовлена, вона стала важливою дорожньою картою для подальших дій. І сьогодні я закликав організацію розробити невідкладно на основі цієї доповіді конкретні проєкти для того, щоб ми отримали спільні потужні інструменти для протидії цьому злочину", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі у понеділок прибув з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-