Кулеба назвав дві причини хвилі наративу про «тотальну корумпованість» України

Кулеба назвав дві причини хвилі наративу про «тотальну корумпованість» України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає розгортання наративу про буцімто тотальну корумпованість України спричинене наближенням моменту ухвалення рішення про відкриття переговорів про вступ до ЄС і намаганням певного спектру американського політикуму зруйнувати підтримку України.

Таку думку глава української дипломатії висловив в інтерв’ю Наталії Мосейчук, передає Укрінформ.

Глава МЗС зауважив, що упродовж попередніх півтора років ми не чули цієї інформаційної хвилі про буцімто надзвичайну корумпованість України, а «тут раптом усі стали занепокоєні».

«Є дві дуже прості причини, на мою думку. Перша – це наближення рішення про відкриття переговорів про вступ України до ЄС , і друга – це намагання певного спектру американської політики зруйнувати підтримку України аргументом про те, навіщо ви допомагаєте корумпованій країні», - сказав Кулеба.

За його словами, «якщо ми такі корумповані, чому за півтора року надання фінансової і збройної підтримки аудитори США, які сидять і перевіряють усе це, не знайшли жодного порушення».

Він також привернув увагу до того, що після початку повномасштабного вторгнення ми не побачили того, що бачили в усіх корумпованих державах, коли президенти, прем’єр-міністри, міністри пакують готівку у валізи, сідають у приватні літаки і тікають з країни, а всі державні інститути розвалюються.

Читайте також: Збитки на ₴60 мільйонів: ВАКС закрив справу про корупцію на розмитненні імпорту

«Всі на місцях, усі працюють, держава встояла», - наголосив глава МЗС.

Коментуючи можливість трансформації політики США щодо України від підтримки до звуження теми російсько-української війни до переговорного процесу, Кулеба зазначив, що «це (переговори – ред.) не наратив адміністрації Байдена, але в Америці є сили, які хотіли б, щоб це стало наративом».

Як повідомлялося, президент США Джо Байден наступного тижня оприлюднить свій запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-