Експерт: Ізраїль не залишить поза увагою заклик Зеленського підтримати громадян країни

Експерт: Ізраїль не залишить поза увагою заклик Зеленського підтримати громадян країни

Вечірній стрім
Укрінформ
Міжнародний аналітик Укрінформу Ігор Долгов вважає, що Ізраїль не залишить поза увагою заклик Президента Зеленського до світових лідерів відвідати країну і продемонструвати свою підтримку місцевим жителям.

Таку думку експерт висловив у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім".

«Я думаю, що Ізраїль у будь-якому випадку не залишить поза увагою в тому числі й сьогоднішній заклик Президента Зеленського до всіх світових лідерів «Їдьте в Ізраїль, продемонструйте солідарність з народом». Це буде оцінено і це буде пам’ятатися завжди», - сказав Долгов.

Стосовно того, коли в Ізраїлі зрозуміють, що у нинішній конфліктній ситуації мають справу не лише з Іраном, а й з Росією, Долгов висловив упевненість, що ми «дуже швидко це побачимо».

За його словами, одна з особливостей Ізраїлю як міжнародного гравця - це швидкість ухвалення рішень.

Читайте також: У Києві провели мітинг на підтримку Ізраїлю

Експерт також привернув увагу до того, що серед тих заяв, які пролунали від Росії після 7 жовтня, була готовність узяти участь у мирному процесі.

«Тобто це тактика, яку використовує в тому числі Іран та інші проксі Росії та Ірану – спочатку щось затіяти, провести якусь акцію чи створити конфліктну ситуацію, а потім бути у перших рядах: «Ми готові вирішувати»», - зауважив міжнародний аналітик Укрінформу.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у Брюсселі, куди він приїхав на засідання "Рамштайну" і Ради Україна — НАТО, закликав світових лідерів відвідати Ізраїль і продемонструвати свою підтримку місцевим жителям.

Читайте також: Підтримка Штатами Ізраїлю не вплине на допомогу Україні - Остін

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

На цей час відомо про 1200 загиблих ізраїльтян, близько 3000 зазнали поранень. Доля 150 осіб, викрадених і вивезених в сектор Гази, невідома.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тис. резервістів для відповіді на терористичну атаку.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-