Зеленський закликає світових лідерів їхати до Ізраїлю для підтримки людей

Зеленський закликає світових лідерів їхати до Ізраїлю для підтримки людей

Укрінформ
Світовим лідерам зараз варто поїхати для Ізраїлю, оскільки люди там зараз, як і український народ у перші дні повномасштабного вторгнення РФ, особливо потребують підтримки та відчуття єдності.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної з генсеком НАТО заяви для ЗМІ перед початком засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми перебуваємо у стані війни, тому ми розуміємо, що означають терористичні атаки, такі жертви, трагедії (як зараз в Ізраїлі – ред.). У мене є рекомендація, якщо можна так сказати, лідерам світу. Я пам'ятаю перші дні нашої повномасштабної війни. Вона почалася з терористичних атак з Білорусі ракетами, потім російська армія, і це була найбільша трагедія, яку ми мали. Так багато загиблих людей та смертей, так багато. І тому було дуже важливо не бути самотніми. Дуже важливо", – сказав він.

Читайте також: Зеленський - про напад на Ізраїль: Світ має засуджувати терор і всіх, хто йому допомагає

За словами Зеленського, відчуття єдності та підтримки допомагає врятувати націю та життя людей.

"Тому я рекомендую лідерам поїхати до Ізраїлю і підтримати людей, просто людей. Я не говорю про якісь інституції. Просто підтримати людей, які зазнали терористичних атак, людей, які зараз помирають. Це дуже важливо", – заявив Президент.

Він також наголосив на тому, що важливо думати не про те, як вести діалог з Росією чи Іраном, а про те, щоб "не давати можливості агресорам навіть думати про третю світову війну, про нову хвилю агресії, про нову велику трагедію".

"Якщо є велика політична підтримка народу, то це означає єдність. Тому я рекомендую туди їхати. Звичайно, якщо ізраїльська сторона буде готова", – додав він.

Читайте також: Україна має визнати ХАМАС терористичною організацією - депутат

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський прибув до Бельгії, де проведе зустрічі з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном та візьме участь у засіданні формату "Рамштайн".

Фото: EDI ISRAEL/FLASH90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-